10.12.2009

Filmele sfarsitului de an

In general la sfarsit de an apar filme care sa ne introduca in spiritul Craciunului, mai linistite, mai pline de poveste, mai pline de magie, de trimitere la copilarie dar nu numai. Am avut desene animate, am avut  Harry Potter, povesti cu Mos Craciun si cu miracole, cu Gremlins care terorizeaza un oras, l-am avut pe Kevin singur acasa, pe Grinch furand Craciunul si multe multe altele. Anul asta nu face exceptie, dar pluseaza la capitolul inventivitate, fantastic, basme transformate pentru a fi vazute si de adulti, creativitate. De cand am vazut trailerul, pentru mine, Avatar, ultimul film facut de James Cameron, e un film obligatoriu pentru orice cinefil. O sa spun doar ca pentru acest film se lucreaza de 12 ani, o sa mai spun ca dupa parerea regizorului, acest film e Star Wars-ul personal, ca uni il aprecieaza ca fiind Vrajitorul din Oz intalnindu-se cu Apocalypse Now, dar practic cred ca ceea ce a vrut sa spuna e ca realul si imaginarul se impletesc frumos in aceasta poveste SF, de sfarsit de an, iar uneori imaginarul pare real si invers. Filmul e menit sa aduca oamenii din nou in salile de cinema, s-a investit mult in el, aproximativ 500 de milioane de dolari, e filmat cu o tehnica nou, revolutionara, e plin de efecte lucrate pe calculator si are niste personaje fantastice care te cuceresc de la prima vizualizare. Avatar are premiera mondiala pe 18 decembrie, asa ca o sa fie si in Romania de atunci. De vazut in 3D obligatoriu !
Trailer Avatar.
Un al doilea film, este basmul pentru adulti si pentru copilul din fiecare, Where the wild things are, a lui Spike Jonze. Acest film ne poarta intr-o lume magica, a acelor lucruri despre care se spune ca doar un copil le poate vedea, o lume a povestilor la gura sobei spuse in soptit, o lume a monstrului de 3 metri, pe care il avem cu totii in cap, in minunata copilarie.
Trailer Where the wild...
A treia propunere vine tot din partea de SF si anume, castigatorul festivalului de film independent din Londra, filmul  Moon. Filmul spune povestea unui barbat care isi petrece 3 ani intr-o baza de pe luna, avand alaturi doar un robot. Spre finalul sederii, un accident ii compromite intoarcerea.
Trailer Moon.
A patra propunere merge spre un alt film britanic, 44 inch chest , cu gansteri, rapiri de persoane si situatii scapate de sub control.
Trailer 44 inch chest 
Desenul animat o sa fie prezent ca a 5-a propunere si merge spre lumea minunata a lui Miyazaki, Ponyo, pentru cei care au pierdut acest film la Anim'est.
Ca a sasea propunere, un film din acela de vazut in doi, o poveste de dragoste intre doua personaje putin mai ciudate care imi aminteste bine de Punch, drunk, love. De data asta, Adam, se numeste.
Trailer Adam.
Iar in ultima propunere, pentru cei care au ca si mine, ramas din copilarie undeva, un ninja imaginar alaturi, filmul Ninja assassin. Un film prost probabil, dar cu ninja !!!
Trailer Ninja assassin
Bonus, un film japonez mai vechi si mai bun ca sa contrabalansam comercialul film nou cu ninja. Tot cu ninja, nu se punea problema, e la pachet doar cu propunerea 7, Kamui gaiden, se numeste.
Trailer Kamui gaiden
Enjoy !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu