11.01.2011

Filmele anului 2010

Fara o introducere anume, filmele anului, pentru mine, au fost :


1. Inception, pentru idee, muzica obsedanta, filmare, actiune si pentru ca l-am asteptat mult
2. Soul Kitchen, pentru ca e cald, vorbeste de lucruri simple si lasa impresia ca visele pot fi reale si pentru minunata scena de pe acoperis.
3. Where the wild things are, pentru ca in fiecare din noi mai exista o parte din copilul care am fost
4. Submarino, pentru ca are o doza de poetica chiar daca vorbeste despre lucruri grave si pentru naturaletea actorilor
5. The hurt locker, pentru ca e adrenalina in stare pura impachetata in forma unui film
6. Mother, pentru imaginile constrastante, poetice dar si parca de pe alta lume si pentru raspunsul la intrebarea cat de departe poate sa mearga o mama pentru a demonstra nevinovatia fiului
7. Lebanon, pentru ca e o pagina de istorie ce pune pe ganduri, pentru ca e real si pentru excelenta idee de a tine aproape tot filmul intr-un tanc
8. El secreto de sus ojos, pentru ca e un film care s-ar putea intampla oriunde, pentru ca e emotionant si pentru ca te acapareaza incet incet ca o poveste
9. Enter the void,  pentru ca e un spectacol vizual ce se pierde intr-un trip halucinant pe toata durata filmului
10. Outrage si I saw the devil, pentru ca in primul ni se ofera o imagine atipica a mafiotului atat in zilele de glorie cat si in plina decadere si pentru ca e vorba de Kitano iar in al doilea, pentru cel mai frumos inceput de film vazut in anul asta si pentru nebunia povestii.

Probabil ca topul  n-ar fi complet fara aceste 3 filme, un fel de  bonus in afara topului dar cumva inainte sau cel putin intercalat intre cele 10 deja prezentate..

Mai intai, probabil cel mai frumos film de anul asta a fost : Mr Nobody, cel mai ciudat si socant a fost Kynodontas si cel mai plin de actiune, cu spargeri de banci si gansteri ce nu sunt ceea ce par, dar totusi sunt de cealalta parte a legii, a fost            The Town.

2 comentarii:

  1. cu acele cuvinte pentru submarino ai reusit sa descrii intreaga cinematografie scandinava

    RăspundețiȘtergere
  2. probabil as fi putut spune mult mai multe despre submarino si atunci n-ai fi observat :-) intr-un fel, face parte dintr-o postare mai lunga de pe blogul personal, unde pe langa filme am adaugat teatre, carti si ceva muzici si-am incercat sa nu exagerez in continut.

    RăspundețiȘtergere