21.06.2011

Beginners (SUA 2011)

Am de recuperat. Dupa o lunga pauza pe acest blog, ma intorc la filmele vazute in ultima perioada in ordine inversa. Beginners e cel mai proaspat in minte, vazut zilele trecute. Incep prin a spune ca e un film frumos, aparent destul de simplu ca poveste si incarcat de o aura din aceea de melancolic.
Facut in salturi de la o perioada trecuta la una actuala si invers, cu o voce din off care te duce de la tragic la comic si iar invers, cu doua personaje, un el si o ea, de care nu ai cum sa nu te indragostesti, cu un caine ce pare sa inteleaga tot ce i se spune dar nu poate vorbi si cu un personaj secundar de exceptie, filmul incanta la modul ala in care nu ai vrea altceva sa faci decat sa-l tot privesti intr-o dupa amiaza de duminica.
El e Ewan McGregor , ea, interesanta, Melanie Laurent, cainele-i Arthur(nu stiu cum il cheama in realitate, dar are figura de Arthur), iar tatal personajului principal e Christopher Plummer , intr-un rol in care pentru a nu stiu cata oara, incanta. N-as divulga prea multe, as spune doar ca inceputul povestii de iubire intre cei doi protagonisti(e clar ca exista asa ceva), e una din cele mai frumoase scene vazute de mine intr-un film. Cumva m-a dus cu gandul la Amelie sau la acel minunat Jeux d' enfants, prin urmare as zice ca e un must seen, pentru iubitorii genului si un mod placut de a petrece o duminica agreabila.
Mai spun si ca-i regizat de Mike Mills, ca un plus de poetic, daca mai trebuia sa zic asa ceva.
In sali de cinema cu voi, la racoare. Iesiti cu zambet pe buze, garantat.
Trailer aici. Enjoy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu