11.02.2010

Asta as vrea sa vad la Berlinale

Sunt multe filme de vazut in acest an, e greu sa iti faci un program si sa te tii de el in conditiile in care cea mai buna varianta e sa faci un slalom printre genuri si ore de difuzare. Astazi incepe editia din acest an, pentru mine, incepe maine balul si o sa-mi aduca undeva intre doua si patru filme pe zi si e clar ca nu sunt suficiente. Am ales sa incep cu doua filme incadrate in categoria Panorama(fie independente, fie incadrate in genul art-house, filme mai putin comerciale care propun subiecte delicate si uneori dure).
Prin urmare, o sa incep cu Kawasaki's Rose, filmul care de fapt si deschide aceasta categorie. E un film cehesc, oricat ar parea de japonez dupa titlu. Iar de continuat am s-o fac cu un thriller spaniol, El mal ajeno.
Sambata o sa fie o poveste punk, Sex, drugs&rock&roll , una poetica, cu oameni pregatiti de drum sau intre doua avioane, Orly(primul din categoria Forum, film de debut) si tare mult mi-ar place sa vad o poveste cu gansteri din Taiwan, Monga.
Duminica am competitia oficiala in vizor. O incep romaneste, Eu cand vreau sa fluier, fluier, o continui cu un blockbuster marca Scorsese, Shutter Island, cu Leonardo di Caprio in prim plan si o inchei nordic, cu danezul Submarino.  Bonus, as vedea Red Hill, ca cica e un western modern.
Luni as vrea sa vad brazilianul plin de arte martiale !!! Besouro, filmul lui Bansky(celebrul desenator) in afara competitiei, Exit through the gift shop si chinezescul cu titlul fain, A woman, a gun and a noodle shop. Marti austriacul Der Rauber, foarte mediatizat si cica dupa un caz real, despre un alergator la maraton care in timpul liber mai sparge cate o banca. Un alt film care ma atrage ca subiect e norvegianul A somewhat gentle man si nu in ultimul rand, romanescul Portretul luptatorului la tinerete, descris de presa locala ca un fel de western din est !
Miercuri incep cu un film politist german, Im Shatten, mi-ar mai place filmul bulgaro-turcesc, Kosmos si coreeanul Our fantastic 21st Century.
Joi, maghiaro-romanescul, Bibliotheque Pascal, un film in care se regasesc multi autori romani, japonezul  Parade  si argentinianul Puzzle.
Vineri alte 3 filme din competitia oficiala, bosniacul Na putu, francezul Mammuth si mai ales filmul englezesc The killer inside me.
In ultimele doua zile o sa cam merg la plesneala, cumva trebuie sa gasesc loc pentru filmul brazilian Broder, pentru cel american Father of invention si pentru inca unul sau doua filme asiatice plus cateva scurt metraje. Iar The Illusionist, desenul animat al celui care a facut si Les triplettes de Belleville, nu se rateaza !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu